Пълнено печено пиле с гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
599
2k
31
2k
Пълнено печено пиле с гъби
21/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 цяло пиле
  • гъби - 300 - 400 г
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • масло - около 2 - 3 с.л.
  • магданоз - 2 - 3 с.л.
  • галета - 1/2 ч.ч. смлени трохи от пресен хляб
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото и подсушено пиле се се посолява, поръсва с черен пипер и индийско орехче. Полива се леко от вън и вътре със соев сос и се напръсква с вино. Оставя се да престои покрито в хладилник за половин-един час.

През това време половината от гъбите се почистват, нарязват ситно и се запържват с 1-2 с.л. масло.

След като омекнат и течността се изпари, се овкусяват с малко от подправките. При тях се добавят 2 с.л. накълцан магданоз и 1/2 ч.ч. смлени трохи от пресен хляб.

Напълнете с тази плънка пилето и го зашийте при нужда. Сложете го в намаслена тава, около него подредете цели гъбки и полейте с останалото вино.

Намажете пилето отгоре с масло и сложете да се пече в умерено загряна фурна до готовност, като от време на време го поливате със соса в тавата.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: