Пилешки гърди с естрагон

29/06/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър16713790
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо323
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на ниски градуси. Поръсете с брашно и леко посолете пилешките гърди. Загрейте маслото и 1 с.л. олио в тиган и запържете гърдите около 6 минути от всяка страна.

Междувременно нарежете на ситно лука. Измийте естрагона и отделете листата му, нарежете ги на ситно.

Сложете гърдите във фурната, за да са топли. Прибавете лука в тиган с останалата половин лъжица олио и запържете за минутка.

Сипете виното и половината естрагон. Варете докато виното остане наполовина, прибавете бульона и гответе докато течносста се редуцира наполовина.

Добавете сметаната и разбъркайте, върнете гърдите в тигана и загрете по 1 минута от всяка страна. Овкусете със сол и пипер.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар