Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди с естрагон

Пилешки гърди с естрагон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пилешки гърди с естрагон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 4 бр. обезкостени
  • брашно - 2 с.л.
  • бяло вино - 225 мл сухо
  • масло - 25 г
  • бульон - 350 пилешки
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • естрагон - 4 стръка пресен
  • олио - 1.5 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на ниски градуси. Поръсете с брашно и леко посолете пилешките гърди. Загрейте маслото и 1 с.л. олио в тиган и запържете гърдите около 6 минути от всяка страна.

Междувременно нарежете на ситно лука. Измийте естрагона и отделете листата му, нарежете ги на ситно.

Сложете гърдите във фурната, за да са топли. Прибавете лука в тиган с останалата половин лъжица олио и запържете за минутка.

Сипете виното и половината естрагон. Варете докато виното остане наполовина, прибавете бульона и гответе докато течносста се редуцира наполовина.

Добавете сметаната и разбъркайте, върнете гърдите в тигана и загрете по 1 минута от всяка страна. Овкусете със сол и пипер.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: