Начин на приготвяне
Картофите, предварително обелени, нарежете на тънки кръгове. Използвайте подходящо ренде или остър нож - дебелината на картофите не бива да е повече от 2-3 мм.
Шунката нарежете на тънки кръгчета, с големината на картофите. Загрейте вода и бланширайте за 40-50 секунди картофите. Оставете ги добре да се отцедят и и изсъхнат. Поръсете ги с малко сол и черен пипер.
Вземайте внимателно по 2 листа картофи, намажете ги с помощта на четка от едната страна със малко заквасена сметана, която трябва да действа като лепило.
Между картофите слагайте парче шунка и притиснете, за да се получи сандвич. Всеки сандвич овалвайте в брашно, яйца и галета. Пускайте ги да се пържат до приятен захар.
Внимателно обръщайте и вадете готовите панирани картофи с шунка. Отцеждайте ги върху решетка и ги поднесете с млечен сос.