Панирани картофи с шунка

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
18/06/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 058
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, предварително обелени, нарежете на тънки кръгове. Използвайте подходящо ренде или остър нож - дебелината на картофите не бива да е повече от 2-3 мм.

Шунката нарежете на тънки кръгчета, с големината на картофите. Загрейте вода и бланширайте за 40-50 секунди картофите. Оставете ги добре да се отцедят и и изсъхнат. Поръсете ги с малко сол и черен пипер.

Вземайте внимателно по 2 листа картофи, намажете ги с помощта на четка от едната страна със малко заквасена сметана, която трябва да действа като лепило.

Между картофите слагайте парче шунка и притиснете, за да се получи сандвич. Всеки сандвич овалвайте в брашно, яйца и галета. Пускайте ги да се пържат до приятен захар.

Внимателно обръщайте и вадете готовите панирани картофи с шунка. Отцеждайте ги върху решетка и ги поднесете с млечен сос.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар