Начин на приготвяне
Сложете 2 пакетчета желатин да набъбнат в отделни купички. Сложете 1 ч.ч. захар да се карамелизира в съд на котлона, бъркайте, докато се получи светъл карамел. При непрекъснато бъркане добавете парченцата масло и след него прясното мляко и кафето (топло). Щом сместа се хомогенизира, снемете от котлона, и разтворете в нея единия желатин. Оставете хубаво да изстине.
За белия крем загрейте прясното мляко със захарта и добавете нишестето (1-2 с.л.), размито в малко вода. Бъркайте, докато кремът се сгъсти и снемете от котлона. Оставете да се охлади и объркайте внимателно с разбита сметана.
Съвсем леко намазнете подходящи десертни купички или форми. Започнете да редувате тънък пласт карамелен крем, бял крем до горе. Сложете купичките в хладилник за няколко часа. След това поднесете карамелено-млечния крем обърнат в чинийка.
Коментари