Задушено говеждо с лукчета

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
288
316
5
789
18/07/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо589
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте говеждото и го подсушете, нарежете го на отделни парчета, всяко от които е с размер 6x9 см. Поръсете го със сол и черен пипер.

Обелете лукчетата, загрейте мазнина и запържете говеждото заедно с балучката. Малко след това добавете и чесъна, а след него - и доматеното пюре и виното.

Сложете капак плътно и задушете, докато месото омекне - това става на много тих огън, в резултат на което сосът трябва да се получи доста гъст.

При поднасяне направете украса от лимонови резенчета и поръсете с накълцан магданоз.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар