Задушено говеждо с лукчета

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Задушено говеждо с лукчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • говеждо месо - 600 г
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 4 с.л. (40 мл)
  • доматено пюре - гъсто
  • лукчета - 500 г малки
  • червено вино - 1/2 ч.ч. (100 мл)
  • лимон
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте говеждото и го подсушете, нарежете го на отделни парчета, всяко от които е с размер 6x9 см. Поръсете го със сол и черен пипер.

Обелете лукчетата, загрейте мазнина и запържете говеждото заедно с балучката. Малко след това добавете и чесъна, а след него - и доматеното пюре и виното.

Сложете капак плътно и задушете, докато месото омекне - това става на много тих огън, в резултат на което сосът трябва да се получи доста гъст.

При поднасяне направете украса от лимонови резенчета и поръсете с накълцан магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: