Начин на приготвяне
Накиснете желатина в малко студена вода и разтопете шоколада на водна пара. Разбъркайте кокосовото мляко с кафето.
Отделете белтъка на 1 яйце, а жълтъка разбийте с другото цяло яйце на водна баня с кокосовото мляко, докато се получи гъст крем. Сипете желатина и го разтворете в горещия крем. Разбъркайте с шоколада и ликьора и оставете крема в хладилника, за да изстине напълно.
Разбийте белтъка с щипка сол и постепенно добавете захарта. Отделно разбийте сметаната и заедно с белтъка я добавете внимателно към охладения крем.
Разпределете шоколадовия крем с кафе в чашки и добавете плодове по избор или разбита сметана.
Може да напълните чашките до половина с крема, да поръсите плодове и да допълните пак с крем.
Оставете чашките за 4 часа в хладилника преди да поднесете.