Каварма кебап

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Каварма кебап2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • вино - 50 мл червено
  • лук - 2 глави кромид
  • праз - 2 стръка, средни
  • гъби - 300 г
  • червени чушки - 3 - 4 броя печена капия
  • червен пипер - 1 с.л.
  • мазнина - 50 мл
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • доматено пюре - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на парчета и го сложете да се запържи равномерно в няколко с.л. мазнина.

Долейте виното, изчакайте да се изпари и прибавете нарязания на полумесеци лук, скълцан праз, почистените и нарязани гъби, както и обелените и нарязани капии. Объркайте добре.

Отделно запържете червения пипер в 40 мл сгорещено олио и го добавете към месото заедно с останалите подправки.

Запържете всичко хубаво, объркайте с доматеното пюре и го разпределете в гювечета. Сложете им капаците и ги пъхнете да се пекат за около 30 минути на 200 градуса.

Рейтинг

4
55
43
31
22
10
Дай твоята оценка: