Начин на приготвяне
Нарежете месото на кубчета. Загрейте олиото и запържете в него нарязаното месо, което сте овкусили с малко червен пипер. В дълбок съд запържете последователно ситно нарязания лук, пресните гъби, морковите, които сте нарязали на колелца.
Чушките се почистват от семките, изпичат се предварително и се добавят при останалите зеленчуци в тенджерата. Когато месото се запържи от всички страни, а зеленчуците се задушат, всичко се смесва в подходящ дълбок съд. Долива се 1 ч.ч. вода и се задушава на тих огън под похлупак до омекване, след което се овкусява с черен пипер и сол.
Разпределете готовата смес в 5 гювечете, поръсете всяко с малко магданоз и чубрица, чукнете отгоре по едно яйце и запечете в умерена фурна.
Коментари