Ezine.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Нагъната добруджанска баница

Нагъната добруджанска баница

Нагъната добруджанска баница
Снимка: Петя
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Сгъвате и хапвате, сгъвате и хапвате - повтаряте до изяждането на цялата баница и после питате за още"

Необходими продукти

  • готови точени кори - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 150 г или извара
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 8 с.л.
  • сода за хляб - на върха на ножа
  • масло - 100 г, краве
  • олио - 60 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете тавата с мазнина, наредете корите за баница една върху друга, като леко ги наберете и върху всяка поръсете олио, масло и натрошено сирене, след което ги сложете във фурната и ги запечете до леко порозовяване.

Залейте баницата на два пъти с разбърканите добре млека, яйца, сол и сода, за да се запекат равномерно.

Печете баницата, докато сама започне да се отлепва от тавата, поръсете я леко с вода и я покрийте, за да се задуши.

Бележка: По желание може да поръсите подготвената Нагъната добруджанска баница със семена.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: