Мързелива запеканка

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Мързелива запеканка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6-8
"Ето и една от топ рецептите на Дебелата Берта. Тази бърза и лесна запеканка е една от най-четените ни рецепти в сайта."

Необходими продукти

  • кайма - 600 г смес
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 3 с.л.
  • зеленчуци - 1 пакет замразени
  • сметана - 100 мл пълномаслена
  • майонеза - 2 с.л.
  • кашкавал - 150 г
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • черен пипер - прясно смлян на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • магданоз - 2 - 3 с.л. скълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете скълцания лук с каймата и овкусете с подправки на вкус.

Разстелете каймата на дъното на йенска тава или друга подходяща.

Отгоре разпределете зеленчуците и поръсете пак с малко подправки.

Залейте всичко с разбитата сметана и майонеза и поръсете с настъргания кашкавал.

Сложете да се запече до приятен загар в предварително загряна на 200 градуса фурна.

Охладете леко преди да поднесете мързеливата запеканка.

Рейтинг

4.1
511
45
38
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирена
Ирена
Става дума за течна готварска сметана. Надяваме се рецептата да ви хареса. Бон Апетит!!!
04.09.2013 21:47
Ема
Ема
Сметаната каква е?Заквасена или течна готварска?
04.09.2013 21:27
Гуги
Гуги
Браво, страхотна е ;)
04.09.2013 17:20
1
Валентин
Валентин
Я налейте по една бира с тази запеканка и ги оставете тия правописни грешки!
23.08.2013 06:39
4
Еди кой си
Еди кой си
Страхотно звучи! Ще го пробвам. Иначе за думата - тя наистина съществува и е написана правилно. Престанете да измисляте нови правила в българския език.
16.08.2013 15:46
1
тео
тео
добре е да коментираме рецептата и ако можем да сме полезни да споделим и нашия опит, не сме на изпит по български
10.08.2013 11:41
1
1
Покажи всички подкоментари
Ради
Ради
Хора,вземете си направете запеканката, не се хващайте за правописните грешки,това си е чисто издребняване ......
09.08.2013 14:58
1
ПЕТЯ
ПЕТЯ
ВЪПРОС: КОИ ЗЕЛЕНЧУЦИ СА ВКЛЮЧЕНИ В ПАКЕТА ЗАМРЪЗЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ?
17.07.2013 17:45
мара
мара
Погледнете тълковен речник. Скълцвам - правя на дребни части изцяло, докрай, като кълцам; накълцвам.
Скълцах месото.
07.07.2013 07:50
2
Васко
Васко
Рецептата е перфектна!Бети, думата "скълцан" наистина е написана неправилно, но ако те дразни тази грешка, недей да слагаш лук!
03.07.2013 15:44
Бети
Бети
Няма ли редактор да коригира неправилните думи като "скълцан".
17.05.2013 00:25
1
Боян
Боян
Браво на дебеланката, има вкус!
16.05.2013 21:20