Ezine.bg»Рецепти»Риба»Акула на скара

Акула на скара

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Акула на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
3
"Страхотна рецепта, която ще накара дори заклет морски вълк да слезе на сушата, за да я пробва"

Необходими продукти

  • филе от акула - 6 парчета (175 г всяко)
  • соев сос - 120 мл
  • портокалов сок - 120 мл изцеден
  • кетчуп - 60 мл
  • магданоз - 4 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 2 големи скалидки, счукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте в подходяща купичка соевия сос, сока от портокал, кетчупа, скълцан магданоз, лимонов сок, чесън и подправки. От тази смес отделете 60 мл.

Залейте парчетата акула с другата част марината и я сложете покрита да се овкусява в хладилника за около 2 часа.

Извадете рибата от маринатата и загрейте скарата и сложете да се пече за по около 6 минути от всяка страна - през цялото време я мажете със заделената марината.

Поднесете със салата по ваш избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: