Патешко с гъби

ИларияИларияНовак1171205
02/06/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене65 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 032
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете патешкото филе със сол и черен пипер. Леко го намажете със зехтин и го сложете да се запържи 7-8 минути в тиган с незалепващо покритие, но без да се препържва, за да остане сочно.

Запърженото патешко месо оставете да се охлади леко и го нарежете на филии с дебелина 1 см.

Накълцания на тънки полумесеци лук се запържва в същия тиган с малко зехтин и към него се добавят почистените и нарязани гъби.

Отделно разбийте жълтъци­те добре и ги разбъркайте с брендито.

Долейте сметаната, разбъркана с доматеното пюре и соевия сос към вече омекналите гъби.

Щом клокне, сипете на тънка струйка жълтъците с брендито. Оставете сосът да къкри, докато поизври и се посгъсти.

Поднесете патешкото, подредено в чиния и полято със сос с гъби.

Рейтинг

5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар