Начин на приготвяне
За да се получат хубави палачинки, най-добре е да се разбият еднакви количества цели яйца и жълтъци. Ако се приготвят само с цели яйца, палачинките стават много жилави, а ако се ползват само жълтъци, стават нежни, но много лесно се късат.
Разбийте съставките за палачинките, оставете да престои сместа 15 минути и изпържете палачинките от двете страни в тиган с незалепващо покритие, като от време на време го мажете с масло.
Почистете черешите от костилките и ги объркайте с посоченото количество захар, сухар и канела.
Напълнете палачинките с черешовата смес, навивайте на рула и ги подреждайте с намаслена тава.
Залейте палачинките със смес от разбитите яйца, мляко и захар. Изпечете десерта в силно загрята фурна за около 15-20 минути.
След като се охлади, поръсете с пудра захар и поднесете.