Яхния от лобода

31/05/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 016
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лобода - 1 кг
  • бекон - 200 г
  • царевично брашно - 100 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте бекона на дребни парченца и го запържете в собствената мазнина до зачервяване. Добавете част от брашното и се разбърква за кратко.

Веднага след това сложете измитата и нарязана на дребно лобода и задушете до омекване. Посолете на вкус и залейте с гореща вода.

Оставя се да къкри на тих огън няколко минути. След това добавете останалата част от брашното, размито в малко студена вода.

Яхнията от лобода оставете да ври още 5-6 минути и я снемете от котлона. Може да я поднесете с варено яйце, заквасена сметана или кисело мляко по желание.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар