Задушени пъдпъдъци

ВениВениНовак
13/12/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 700
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъците се почистват и се пържат в масло. След като се изпържат, се изваждат и в мазнината се добавя лукът, който също се пържи.

Прибавят се брашното и корените. Добавят се чесънът, 1 дафинов лист, доматеното пюре и черният пипер. Оставя се да се поизпържи.

Доливаме виното. След като то се изпари, слагаме солта.

Прибавят се отново пъдпъдъците, заливат се с малко вода и се оставят да се варят на тих огън.

Поднася се с пасиран сос и гарнитура от ориз и грах.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар