Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Тексаски шоколадов кекс с глазура

Тексаски шоколадов кекс с глазура

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Тексаски шоколадов кекс с глазура3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8 парчета
"Носим го чак от Тексас, защото и там обичат вкусните кексове"

Необходими продукти

  • смес за кекс - 500 г готова за шоколадов
  • мътеница - 235 г или нискомаслено прясно мляко
  • масло - 70 г разтопено
  • яйца - 2 бр. разбити леко предварително
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
  • за шоколадовата глазура
  • прясно мляко - 6 с.л.
  • какао - 4 с.л.
  • масло - 115 г, меко
  • пудра захар - 455 г
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
  • орехи - 115 г Пекан, печени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първите 5 съставки се разбиват заедно с помощта на миксер до хомогенност - за около 2 минути.

Готовата смес се прехвърля в намазнена и набрашнена тава с размери 33х23х5 см и се изпича за около 15-20 минути на 180 градуса. Готовността на сладкиша се проверява с клечка за зъби - тя излиза без тесто и трохи, ако е готов.

За глазурата, която се приготвя по време на печенето, в тенджерка с двойно дъно разбъркайте млякото и какаото, като се загрява на умерен котлон.Добавя се маслото и след като се разтопи - пудрата захар и ванилията. Бърка се до гладък крем. Към крема накрая се добавят орехите пекан.

Изважда се готовия кекс от фурната и веднага се маже с глазурата.

Готовият шоколадов сладкиш от Тексас се поднася напълно изстинал.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: