Начин на приготвяне
Първите 5 съставки се разбиват заедно с помощта на миксер до хомогенност - за около 2 минути.
Готовата смес се прехвърля в намазнена и набрашнена тава с размери 33х23х5 см и се изпича за около 15-20 минути на 180 градуса. Готовността на сладкиша се проверява с клечка за зъби - тя излиза без тесто и трохи, ако е готов.
За глазурата, която се приготвя по време на печенето, в тенджерка с двойно дъно разбъркайте млякото и какаото, като се загрява на умерен котлон.Добавя се маслото и след като се разтопи - пудрата захар и ванилията. Бърка се до гладък крем. Към крема накрая се добавят орехите пекан.
Изважда се готовия кекс от фурната и веднага се маже с глазурата.
Готовият шоколадов сладкиш от Тексас се поднася напълно изстинал.