Начин на приготвяне
Смесете в голяма купа мекото масло и захарта. Разбъркайте с миксер, докато се смесят добре.
Едно по едно чукнете яйцата, разбийте с миксер. В друга купа пресейте сухите съставки - нишесте, брашно, бакпулвер, какао, сол, канела.
В сместа с яйцата и маслото добавете червеното вино внимателно. Разбъркайте и на части добавете сухата смес. Последни сложете и вишните.
Пригответе си кръгла форма за кекс и изсипете сместа за сладкиша с вишни.
Печете шоколадовия кекс за 35 мин. на 180 градуса в затоплена фурна. Не трябва да се препича.
Щом е готов, оставете пет минути да изстине и го обърнете върху решетка. Докато се охлажда, пригответе глазурата.
Начупете шоколада на парченца, сложете в тенджера, добавете сметаната и разтопете на водна баня. Разбъркайте.
Залейте апетитния кекс с готовата глазура.
Декорирайте шоколадовия кекс с вишни и глазура по желание, може да наръсите с пудра захар за завършек.