Начин на приготвяне
Счупете яйцата в голяма купа. Добавете захарта и кората от портокал.
Разбийте с миксера до пухкав крем. Налейте на малки количества олиото, прясното мляко и сока от портокал, като не спирате да бъркате.
Сложете брашното, бакпулвера, какаото, кафето и солта.
Бъркайте до еднородна смес без бучки.
Добавете шоколадовите капки и внимателно разбъркайте със силиконова шпатула.
Този шоколадов кекс се пече в правоъгълна тавичка, застлана с хартия за печене.
Изсипете сместа и загладете равномерно.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете до суха клечка.
Извадете, оставете напълно да се охлади и нарежете на квадрати.
Всяко парче двоен шоколадов кекс преди сервиране, поръсете с пудра захар.