Начин на приготвяне
Обелете и настържете тиквичката на ренде. Изцедете я и оставете настрани.
Смесете в купа всички сухи съставки - сода, сол, нишесте, какао, бакпулвер, шоколада, настърган и пресятото брашно. Разбъркайте.
Намачкайте банана с вилица или блендирайте. Ако използвате блендер, добавете в него и кафето, захарта, млякото, олиото, оцета и ванилията. Иначе ги смесете на ръка.
Всички течни съставки добавете към сухите и разбъркайте сместа за вкусния кекс. Добавете и тиквичката и разбъркайте.
Изсипете сместа в намазнена и постлана с хартия за печене тава.
Изпечете шоколадовия кекс за 10 мин. на 170 градуса - първо, само отдолу, после и от двете страни.
Щом е готов, оставете шоколадовия кекс изненада да изстине и тогава хапнете.