Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шоколадов кекс с вишни и глазура

Шоколадов кекс с вишни и глазура

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Шоколадов кекс с вишни и глазура2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Колко парченца от този шоколадов кекс с вишни мислите, че можете да хапнете"

Необходими продукти

  • вишни - 150 г сиропирани
  • брашно - 200 г
  • краве масло - 180 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • яйца - 4 бр.
  • нишесте - 70 г
  • захар - 180 г
  • червено вино - 130 мл
  • канела - 1 ч.л. равна
  • какао - 50 г
  • за шоколадовата глазура
  • течна сметана - 3 с.л.
  • черен шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в голяма купа мекото масло и захарта. Разбъркайте с миксер, докато се смесят добре.

Едно по едно чукнете яйцата, разбийте с миксер. В друга купа пресейте сухите съставки - нишесте, брашно, бакпулвер, какао, сол, канела.

В сместа с яйцата и маслото добавете червеното вино внимателно. Разбъркайте и на части добавете сухата смес. Последни сложете и вишните.

Пригответе си кръгла форма за кекс и изсипете сместа за сладкиша с вишни.

Печете шоколадовия кекс за 35 мин. на 180 градуса в затоплена фурна. Не трябва да се препича.

Щом е готов, оставете пет минути да изстине и го обърнете върху решетка. Докато се охлажда, пригответе глазурата.

Начупете шоколада на парченца, сложете в тенджера, добавете сметаната и разтопете на водна баня. Разбъркайте.

Залейте апетитния кекс с готовата глазура.

Декорирайте шоколадовия кекс с вишни и глазура по желание, може да наръсите с пудра захар за завършек.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: