Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки бутчета с плодов сос

Пуешки бутчета с плодов сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пуешки бутчета с плодов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Очевидно досега с бирата и виното сме ги приготвяли неправилно - най-вкусните пуешки бутчета са с плодов сос"

Необходими продукти

  • пуешки бутчета - 6 бр. малки (долната им част)
  • за соса с плодове
  • ананас - 1 бр. малък
  • папая - 1 бр. малка
  • лайм - 1 бр. средно голям (обелен и нарязан)
  • чушки - 1 бр. малка червена
  • лук - 1 глава
  • люти чушки - 2 бр.
  • кориандър - 4 с.л.
  • лайм - 3 с.л. сок
  • морска сол
  • за маринатата
  • лайм - 120 мл пресен сок
  • салвия - прясно нарязана (на вкус)
  • оцет - 3 с.л. бял винен
  • зехтин - 120 мл
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа смесете продуктите за маринатата.

Сложете бутчетата в найлонов плик, излейте маринатата върху тях и ги оставете да се мариноват в хладилник цяла нощ.

Извадете маринованите бутчета и ги печете в предварително намазнена с олио скара, като ги обръщате на 10 минути.

Междувременно смесете нарязаните продукти за плодовия сос и поднесете бутчетата с него.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: