Малки пилета на скара

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
871
58
15128
21/05/2017
"Хрупкави и ароматни - едни печени пиленца, които ще отлетят за минути от чинията "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо229
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 4 бр. малки пилета (по около 900 г всяко)
  • морска сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. прясно смлян
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • лук - 2 с.л. на прах
  • зехтин - 3 с.л.
  • лют червен пипер - 2 ч.л.
  • мащерка - 2 с.л. прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа смесете зехтина и подправките. Разбъркайте докато се получи смес, която е подобна на паста. Намажете разполовените пилета с тази паста и ги оставете да се мариноват 30-тина минути на стайна температура.

Загрейте скара на умерен огън и изпечете пилетата до пълна готовност.

Ще ги разпознаете по следния начин - когато набодете с вилица най-дебелата част на горното бутче, сокът, който изтича, трябва да е бистър. Поднесете пилетата с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар