Начин на приготвяне
Сложете в тенджера измитите и нарязани на две пилета, които сте натрили със сол и черен пипер.
Добавете целите глави обелен лук и нарязаните морков и корен от магданоз.
Залейте с вода, която да покрие пилетата наполовина.
Варете около 1 час, като често ги обливате с бульона и ги обръщате.
Извадете готовите пилета.
В бульона добавете сметаната, галетата и индийското орехче.
Оставете да кипне и отстранете от огъня.
Подредете пилетата в плато, гарнирайте ги с карфиола, който предварително е сварен в подсолена вода и накъсан на розички. По желание може да го направите с подправки на пюре от карфиол и да го използвате като канапе за пилето.
Пилетата и карфиолът полейте със соса и украсете с магданоза и копъра.
Добър апетит !