Пилета с карфиол

Пилета с карфиол1 / 2
30/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.

Необходими Продукти

  • пилета - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • карфиол - 800 г
  • лук - 2 глави кромид
  • магданоз - 1 бр. корен + ½ връзка
  • копър - ½ връзка
  • галета - 150 г
  • сметана - 200 г
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера измитите и нарязани на две пилета, които сте натрили със сол и черен пипер.

Добавете целите глави обелен лук и нарязаните морков и корен от магданоз.

Залейте с вода, която да покрие пилетата наполовина.

Варете около 1 час, като често ги обливате с бульона и ги обръщате.

Извадете готовите пилета.

В бульона добавете сметаната, галетата и индийското орехче.

Оставете да кипне и отстранете от огъня.

Подредете пилетата в плато, гарнирайте ги с карфиола, който предварително е сварен в подсолена вода и накъсан на розички. По желание може да го направите с подправки на пюре от карфиол и да го използвате като канапе за пилето.

Пилетата и карфиолът полейте със соса и украсете с магданоза и копъра.

Добър апетит !

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: