Начин на приготвяне
Пилето се нарязва на парчета, отстраняват се костите и кожата и се натрива с лимон и сол.
Парчетата се накисват за 12 ч. в марината, приготвена от: лука, чесъна, лютата чушка, черен пипер, ка/undefined нела, карамфил, индийското орехче, джинджифила и кардамона. Всичко това се смесва и смила в миксер след което се прецежда.
Обляно в тази марината и престояло 12 ч. , пилето се запича в предварително затоплена фурна.
Коментари
Маринатата се състои от кисело мляко,подправка за Тандури т.е.много червена и много люта(намира се в азиатските магазини).
но иначе киселото мляко и масалата нямат нищо общо с тандура
Добавянето на кис. мляко само олекотява("охлажда") храната, а не кара рецептата да е Тандур.