Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле по индийски Тандури

Пиле по индийски Тандури

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пиле по индийски Тандури1 / 2
20/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6-8
"Опитвали ли сте класическо пиле по индийски с Тандури или днес ще ви е аз първи път?"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - бутчета 1500 гр.
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 60 мл.
  • гарам масала - 2 ч.л.
  • кайенски пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 250 гр.
  • лимонов сок - 60 мл.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват всички продукти за приготвяне на маринатата без месото

Леко се отделя кожата на пилешките бутчета, които се поставят в голям плик.

Заливат се с маринатата. Пликът се завързва и се обръща няколко пъти, за да се покрие месото добре с маринатата. Пликът се поставя в съд, който се оставя в хладилника за една нощ.

Пече се в предварително загрята фурна на 230 С за около 35 - 40 минути като периодично се обръща.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Val
Val
Чудесно е опитайте
17.08.2013 23:36