Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле по индийски със зелени люти чушки

Пиле по индийски със зелени люти чушки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9219581k
Пиле по индийски със зелени люти чушки1 / 2
24/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Пикантно пиле по индийски, овкусено с много подправки и щипка любов!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг, нарязано на малки хапки
  • люти чушки - 10 бр. зелени шипка или рибка
  • лук - 2 глави
  • джоджен - 1 шепа, пресен
  • кориандър - 1 с.л.
  • карамфил - 5 зърна
  • кимион - 1 щипка
  • канела - 1 пръчка
  • кардамон - 1 зърно
  • олио - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на полумесеци, а чушките - на ивички, и ги запържваме в сгорещено олио, докато станат златисти, отцеждаме ги и ги охлаждаме.

В хаванче или блендер смиламе чушките и лука заедно с кориандъра и джоджена.

В сгорещено олио запържваме карамфила, канелата и кардамона, добавяме смляната смес и пилето, посоляваме на вкус.

Разбъркваме много добре и оставяме на среден огън да се готви за 30 минути. Сервираме като извадим пръчката канела.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: