Малки пилета на скара

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Малки пилета на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Хрупкави и ароматни - едни печени пиленца, които ще отлетят за минути от чинията"

Необходими продукти

  • пиле - 4 бр. малки пилета (по около 900 г всяко)
  • морска сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. прясно смлян
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • лук - 2 с.л. на прах
  • зехтин - 3 с.л.
  • лют червен пипер - 2 ч.л.
  • мащерка - 2 с.л. прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа смесете зехтина и подправките. Разбъркайте докато се получи смес, която е подобна на паста. Намажете разполовените пилета с тази паста и ги оставете да се мариноват 30-тина минути на стайна температура.

Загрейте скара на умерен огън и изпечете пилетата до пълна готовност.

Ще ги разпознаете по следния начин - когато набодете с вилица най-дебелата част на горното бутче, сокът, който изтича, трябва да е бистър. Поднесете пилетата с гарнитура по избор.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: