Пиле с подправки и бирен аромат

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
14921
18/05/2017
"Толкова сочно и ароматно може да бъде само нашето пиле с подправки и бирен аромат "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо838
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. цяло
  • за сухата смес
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
  • чеснова сол - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • розмарин - 1 ч.л. сушен
  • за бирената смес
  • чесън - 1 нарязана скилидка
  • бира - 350 мл (със стайна температура)
  • розмарин - 1 пресен стрък (нарязан)
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за сухата смес в малка купа и ги оставете настрана. Намажете пилето отвън и отвътре със сместа. Отворете кутията с бира и излейте/изпийте половината от нея.

Сложете в кутията с бирата нарязания чесън, мащерката и розмарина. Пробийте още 2 дупки от горната страна на кутията и закрепете пилето. Предварително загрейте скарата и сложете пилето върху решетката за печене, като го наместите добре върху бирената кутия.

Печете на средно загрята скара на непряк огън до готовност - около 2-3 часа. С помощта на кухненски ръкавици внимателно свалете от скарата пилето с кутията.

След 10 минути свалете пилето от нея. Нарежете готовото пиле на порции и го поднесете топло с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар