Начин на приготвяне
Смесете всички продукти за сухата смес в малка купа и ги оставете настрана. Намажете пилето отвън и отвътре със сместа. Отворете кутията с бира и излейте/изпийте половината от нея.
Сложете в кутията с бирата нарязания чесън, мащерката и розмарина. Пробийте още 2 дупки от горната страна на кутията и закрепете пилето. Предварително загрейте скарата и сложете пилето върху решетката за печене, като го наместите добре върху бирената кутия.
Печете на средно загрята скара на непряк огън до готовност - около 2-3 часа. С помощта на кухненски ръкавици внимателно свалете от скарата пилето с кутията.
След 10 минути свалете пилето от нея. Нарежете готовото пиле на порции и го поднесете топло с гарнитура по избор.