Начин на приготвяне
Измийте чушката, разполовете я по дължина, почистете я от дръжката и семките, нарежете я на малки кубчета, разбъркайте я хубаво с извара, посолете на вкус, добавете ригана, босилека, жълтъците и галета, поръсете с черен пипер и объркайте всичко внимателно.
С получената плънка напълнете измитото отвътре и отвън със студена вода и добре подсушено пиле, сложете го в тавичка, намажете го със смес от олиото, 1 ч.л. сол и червения пипер и го сложете да се пече в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Обелете доматите с вряла вода, обелете ги, нарежете ги на филийки, изсипете ги в тиган с горещото масло, изпържете ги до леко зачервяване и ги поръсете със сол и черен пипер.
Поставете готовото пълнено пиле в плато, наредете около него доматите, украсете го с резените лимон и го сервирайте веднага.