ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Спанак по царски

Спанак по царски

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
29546461k
12/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкус, който наистина е достоен за царската трапеза"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и нарежете спанака. Сварете го в малко подсолена вода, прецедете и оставете да се охлади.

Разбийте в съд мекото масло на пяна и добавете жълтъците от предварително сварените яйца /пасирани преди това/

Към сместа започнете да добавяте лъжица по лъжица студения спанак и разбивайте.

Разредете с малко бульон и бъркайте сместа на котлона до завирането ѝ. Овкусете със сол, пипери и прясно изцеден лимонов сок.

Поднесете спанака по царски към кюфтета, пържоли или котлети.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: