Козуначени мъфини

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
663
10
1k
19/12/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 514
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително стафидите в ром.

Разтворете маята в топлото мляко с малко захар, докато шупне.

Пресейте брашното и в средата сипете маята, разбитите яйца, размекнатото маслото, захарта, ванилията, щипка сол, 1 с.л. ром и портокаловата кора.

Хубаво замесете козуначено тесто - трябва да се получи рядко. Оставете го да втаса до удвояване на обема (за 45 минути на топло). Накрая леко го разбъркайте с отцедените стафиди.

Намазнете формички за мъфини и сипете от тестото до половината от височината им. Напълнените форми оставете пак да втасат за 15 минути.

Сложете ги да изпекат козуначените мъфини в загряна на 180 градуса фурна, на средното й ниво.

По желание може бързо да намажете домашните мъфини с разбит жълтък и да поръсите със захар.

Дозата е за 12 мъфина, а ако желаете повече козуначета, може да я удвоите.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар