Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта за около 5 минути на средна степен на мощност на миксера. Тук мога да вметна, че ако обичате по-сладки десерти, може да увеличите количеството на захарта до 2 в.ч. (при добавяне на повече от 2 в.ч. захар увеличете яйцата на поне 4 бр.).
След като захарта се е разтворила напълно, добавете сока от прясно изцедени мандарини (1 к.ч.), като не мога да кажа точно количество на мандарините, тъй като някои са сочни, други не, както и варират в различни големини.
В моя случай на мен ми бяха необходими само 2 мандаринки.
Добавете и другите течни съставки за мъфините (олиото и прясното мляко).
Преминете към добавяне на сухите съставки: какаото, ваниловата захар, брашното и бакпулвер.
Готовата смес за кексчета разпределете във форма за мъфини, която предварително сте застлали с хартия за печене на мъфини (напълнете 3/4 от формата), поръсете с шоколадовите капки и изпечете за около 20-25 минути на 170 градуса с включена вентилация на фурната.
От дадените количества получих 40 бр. мъфини с мандарини.