Домашна торта Шоколадово маскарпоне

ИларияИлария
Новак
578
231
33
729
18/05/2018
"Ако Ева имаше готварска печка, щеше да изкуши Адам именно с тази Домашна торта шоколадово Маскарпоне, а не с някаква си ябълка "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо109 174
  • Преглеждания за месеца318
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете разбийте белтъците със захарта на твърд сняг и внимателно ги объркайте с брашното и смлените орехи. Сипете сместа в тава с диаметър около 22 см, застлана със същия размер хартия.

Изпечете общо 3 блата в загряна на 160 градуса фурна за около 20-30 минути всеки. Охлаждайте блатовете и отлепяйте хартията.

За крема разбийте яйцата с захарта до пухкав крем и добавете брашното и ванилия. Започнете да добавяте при непрекъснато бъркане току-що кипналото прясно мляко.

След това прехвърлете крема в тенджерата на млякото и го върнете на котлона. Бъркайте енергично, докато се сгъсти крема.

Натрошете шоколада, сипете го към горещия крем и след 40-50 секунди започнете за разбърквате, докато крема се хомогенизира.

Оставете крема да изстине и разбийте маскарпонето. Добавете сметаната към него и отново разбийте добре. Започнете при непрекъснато разбиване да добавяте по малко от крема към маскарпонето.

В подходящ поднос слепете блатовете с крема и отгоре намажете обилно с крем. За украса поръсете шоколадовата торта с натрошени ядки или друга по желание и сложете тортата в хладилник за 1 нощ.

Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
11.07 лв.
Виж ››

Дайте воля на въображението си и пригответе весели, закачливи и майсторски гарнирани сладки с този лесен за използване с една ръка щприц и многобройните му приставки

Рейтинг

5 17
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Sani Georgieva
Sani Georgieva
05.06.2017 23:16
Блатовете се получиха перфектни, направих ги не с орехи а с лешници.
Кремът обаче стана много рядък, всичко по рецепта до последния детайл направих. Според мен му трябва още маскарпоне, или му е много млякото. Стана рядък, и сега е в хладилника във формата за торта заедно с блатовете.
2
0
Диана
Диана
18.11.2014 18:15
Кремът стана, но за блатовете думи нямам...и тази снимка към тази рецепта ли е?
10
1
мариета
мариета
03.01.2014 16:22
абе не е ли с сладкарска сметана крема
1
0