Пилешко с джинджифил

IlariaIlaria
Новак
59762531
Пилешко с джинджифил2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пилешко месо - около 400 - 500 г гърди
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 брой
  • джинджифил - 2 с.л. настърган
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • зехтин
  • сол
  • За гарнитурата
  • ориз - 150 г
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на късчета. Объркайте го със сол, черен пипер, риган и джинджифила. Полейте го с малко зехтин и оставете за 30 минути да се маринова.

Загрейте още малко зехтин и запържете накълцаните праз и морков. По желание може да добавите и други зеленчуци.

Щом поомекнат, добавете пилешкото с маринатата. Щом месото омекне напълно, овкусете със сол и снемете от котлона. Получава се като пилешка кавърма с моркови.

Поднесете пилешкото с джинджифил с гарнитура от сварен ориз, подправен със сол, черен пипер и малко зехтин.

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: