Пилешко с джинджифил

IlariaIlaria
Новак
582
327
33
797
Пилешко с джинджифил
15/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви40 мин.
Общо80 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на късчета. Объркайте го със сол, черен пипер, риган и джинджифила. Полейте го с малко зехтин и оставете за 30 минути да се маринова.

Загрейте още малко зехтин и запържете накълцаните праз и морков. По желание може да добавите и други зеленчуци.

Щом поомекнат, добавете пилешкото с маринатата. Щом месото омекне напълно, овкусете със сол и снемете от котлона. Получава се като пилешка кавърма с моркови.

Поднесете пилешкото с джинджифил с гарнитура от сварен ориз, подправен със сол, черен пипер и малко зехтин.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: