Хляб без месене

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
561
10
1k
10/12/2019
"Специално за онези, които не искат да месят и да се цапат - страхотен хляб с хрупкава коричка "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 947
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ч.ч. + още за овалване
  • топла вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте всички продукти заедно с ръце за 2-3 минути - докато се получи хомогенна смес.

Набрашнете дълбока купа и преместете тестото вътре. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да втасва между 18-24 часа - не по-малко от 12 часа.

След втасването тесто става на големи шупли. Прехвърлете го върху обилно набрашнена повърхност и го оваляйте 2-3 пъти с голямо количество брашно.

Отново го ставете да втаса за още 3 часа. След това го прехвърлете внимателно в суха огнеупорна форма с капак.

Сложете капака и пъхнете да се пече хляба без месене за 30-35 минути в загряна на 230 градуса фурна. След това махнете капака и доопечете за още малко, докато хване приятен загар.

Оставете да се охлади върху решетка приготвения лесен хляб.

По същия начин може да приготвите и питка без месене.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар