Начин на приготвяне
Измийте, попарете и нарежете лапада. Накълцайте лука и го запържете в няколко с.л. мазнина. Щом омекне, добавете лапада и задушете за 5 минути.
Намаслете тава и отгоре сложете две кори. Отгоре разпределете натрошено сирене и част от плънката с лапад.
Следват отново 2 кори и редете така до изчерпване на продуктите. От време на време може да поливате с разтопено масло между листите.
Завършете с две кори баницата от лапад и я разрежете на квадрати. Останалото разтопено масло излейте отгоре. Разбийте леко яйцата с водата и щипка сода. Залейте баницата и пъхнете тавата в загрята на 180 фурна.
Изпечете баницата със сирене и лапад, докато хубаво бухне, зачерви се и е готова. Запарете готовата баница с кърпа. По желание може да замените лапада със спанак.