Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баница с лапад и сирене

Баница с лапад и сирене

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Баница с лапад и сирене2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Имате ли си любима рецепта за баница? Вече имате !!!"

Необходими продукти

  • кори - 1 пакет за баница
  • лапад - 500 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • сирене - около 400 г
  • масло - 150 г
  • яйца - 5 броя
  • вода - 500 мл топла, но не гореща
  • сода - 1 - 2 щипки
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, попарете и нарежете лапада. Накълцайте лука и го запържете в няколко с.л. мазнина. Щом омекне, добавете лапада и задушете за 5 минути.

Намаслете тава и отгоре сложете две кори. Отгоре разпределете натрошено сирене и част от плънката с лапад.

Следват отново 2 кори и редете така до изчерпване на продуктите. От време на време може да поливате с разтопено масло между листите.

Завършете с две кори баницата от лапад и я разрежете на квадрати. Останалото разтопено масло излейте отгоре. Разбийте леко яйцата с водата и щипка сода. Залейте баницата и пъхнете тавата в загрята на 180 фурна.

Изпечете баницата със сирене и лапад, докато хубаво бухне, зачерви се и е готова. Запарете готовата баница с кърпа. По желание може да замените лапада със спанак.

Рейтинг

4.6
59
43
31
20
10
Дай твоята оценка: