Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирани филенца от акула

Панирани филенца от акула

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Панирани филенца от акула2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
130 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Панирани филенца от акула - как ви звучи"

Необходими продукти

  • акула - около 1 кг акулски филета, може и друга риба
  • яйца - 4 броя
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • корнфлейкс - натурален, натрошен
  • За маринатата
  • лимони - сокът на 1 лимон + 1 ч.л. настъргана лимонова кора
  • горчица - 2 - 3 с.л.
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - млян, на вкус
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • подправки - 1 ч.л. смес за риба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете продълговати филенца от акула. Смесете всички съставки за маринатата, като ги разбъркате до получаване на гладка каша. Оваляйте акулските филенца в маринатата, покрийте съда и оставете за 1-2 часа на хладно.

Маринованата акула оваляйте последователно в в брашно, разбито яйце и галета. Оставете ги за около 5-10 минути да позасъхнат и да се запечатат.

Начукайте корнфлейкса на ситно. Всяко парче акула потапяйте отново в яйце и след това в корнфлейкс. Пускайте ги да се пържат в сгорещено олио.

Готовите панирани филенца от акула отцеждайте върху решетка. Поднесете порция панирани рибни филета с млечно-чеснов сос.

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: