Свински бут с портокали

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Свински бут с портокали1 / 2
27/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг парче от бут
  • портокали - 2 - 3 бр.
  • ром - 50 мл
  • олио - 150 мл.
  • масло - 10 гр.
  • гъби - 300 гр.
  • керевиз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от бута се реже или начуква на по-тънък лист, поръсва се с подправки и се завива. Слага се в подходящ подмазнен със, като при нужда се връзва, за да стои цяло.

Залива се със сока на 2 портокала и рома и се оставя да престои 2 часа.

Пече се на фурна, като от време на време се сипва по малко от течността в тавата. Ако започне да прегаря, сложете фолио.

Към края на печенето подредете резените от 2 портокал отгоре и запечете за кратко.

От задушените керевиз и гъби се прави гарнитура, която се поднася със свинското.

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: