Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Печен свински бут във фолио

EvgeniaEvgenia
Новак
3815497881
Печен свински бут във фолио
Снимка: Evgenia
1 / 3
29/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
4
"Не знаеш кое първо да започнеш - дали картофките, дали сочното свинско месце"

Необходими Продукти

  • свински бут - 1 кг
  • лук - 2 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • За маринатата
  • бяло вино - 100 мл
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • мащерка
  • чесън - сух
  • дафинов лист
  • масло - 20 г
  • зехтин
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • чесън - глава стар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим 5-6 прореза в свинския бут, който е предварително измит, осолен и поставен в съд.

Приготвяме маринатата за свинско от зехтин, бяло вино, черен пипер, червен пипер, мащерка, соев сос, дижонска горчица, сух чесън и мед.

Заливаме месото с маринатата, така че да попие и в прорезите и го оставяме за една нощ в хладилник.

Преди да изпечем, поставяме месото във фолио, като режем лука на шайби и го поставяме в прорезите заедно с дафиновия лист и завиваме месото добре във фолиото.

Отстрани поставяме картофите, морковите и главата стар чесън, като ги поръсваме със зехтин, мащерка и сол.

Така печем в тава във фурна за четири часа на 150 °C. Накрая заливаме изпеченото свинско с разтопеното масло и сока от лимон.

От останалата марината правим сос, като я смесваме с 1-2 супени лъжици брашно и малко масло, като варим за 5 минути на котлон.

Да ви е сладко с този печен свински бут във фолио!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: