Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско със стар фасул

Свинско със стар фасул

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Свинско със стар фасул1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • свинско месо - 300 гр.
  • фасул - 110 гр. зрял
  • мас - 30 гр.
  • лук - 50 гр.
  • домати - 50 гр.
  • доматено пюре - 5 гр.
  • сол
  • червен пипер
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязано на парчета се пържи в гореща мазнина.

Слага се червен пипер, залива се с вода и се пече или вари. Посолява се.

В отделен съд се вари фасулът до омекване на зърната.

Прави се запръжка от ситно нарязания лук, червения пипер, доматеното пюре и ситно нарязаните домати, предварително обелени и запръжката се добавя към фасула и готовото месо.

Няколко минути, преди да се снеме от огъня се прибавя джоджена.

Рейтинг

3.5
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка: