Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Кремсупа от леща със стар фасул

Кремсупа от леща със стар фасул

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Кремсупа от леща със стар фасул1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Тази кремсупа от леща е по-вкусна дори от картофената. Опитайте я и ще се съгласите с нас"

Необходими продукти

  • леща - 250 г сварена
  • боб - 250 г сварен
  • бульон - 1.2 л зеленчуков
  • каймак - 100 г
  • масло - 100 г
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 7 филии стар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме сварените леща и зрял фасул в дълбок съд.

Наливаме малко от бульона и пасираме. Към пасираните боб и леща добавяме и остатъка от бульона, като бъркаме непрекъснато.

Загрявате супата на умерен огън до кипване. Добавяте половината масло, сол и черен пипер.

Когато заври я отстранявате от котлона, застройвате я с предварително разбитите яйца. При непрекъснато бъркане добавяте и каймака към ароматната супа от леща.

Нарязвате филиите хляб на кубчета и ги изпържвате равномерно в остатъка от маслото.

По желание може да ги поръсите с джоджен.

Поднесете заедно с кремсупата от леща със стар фасул.

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: