Пържоли с мед в гювече

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Пържоли с мед в гювече1 / 2
13/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г филе
  • мед - 2 - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • червен пипер - сладък и лют
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското филе на карета с дебелина около 1 с. Във всяко гювече може да сложите по 2-3 карета.

Леко начукайте месото, поръсете със сол, черен и червен пипер, малко сушена мащерка и намажете обилно всяко парче с мед.

Така маринованото месо оставете да престои за 1 нощ в покрит съд в хладилника.

След това го разпределете в гювечета, сложете по малко във всяко запържения с олиото лук, долейте по 100 мл вино сложете капачетата.

Пъхнете ги да се изпекат за около 1 час в умерено загряна фурна. Поднесете със свежа салата.

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: