Вита баница с праз и сирене

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
602
959
511
14/03/2017
"Винаги може да ни събуждате с такава закуска и да ни изкушавате с такава вечеря "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 052
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме праза и го режем на тънки кръгчета.

Сгорещяваме част от олиото и в него задушаваме праза, овкусяваме със сол и оставяме да се охлади.

Прибавяме натрошеното сирене, разбитите яйца и киселото мляко с разбърканата сода.

Редим корите две по две, като всяка намасляваме с олиото и разпределяме от плънката. Завиваме корите на руло и подреждаме в намаслена тава за печене.

Печем баницата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40-50 минути.

Вадим, поръсваме с вода и завиваме за 10 минути с чиста кърпа.

Метална въртяща се точилка с пластмасови дръжки-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална въртяща се точилка с пластмасови дръжки
9.99 лв.
6.50 лв.
Виж ››

Въртяща се точилка с цветни дръжки, с която приготвянето на тестени изделия ще е още по-лесно и забавно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар