Начин на приготвяне
Сварете почистеното цяло пиле заедно с едро нарязания лук и морков и зърна черен пипер. Оставете го да поизстине и обезкостете. Накъсайте месото, изпържете го в масло до зачервяване като добавите накрая малко сол и го подредете в голяма чиния.
Запържете 4 с.л. брашно в 4 с.л. сгорещено масло. Добавете мляния черен пипер, малко сол на вкус и разредете с прецедения пилешки бульон при непрекъснато бъркане. Оставете да къкри за 8-10 минути, като разбърквате.
Свалете от котлона и го застройте фрикасето с предварително разбитите с лимоновия сок жълтъци. Сипете соса върху месото, поръсете с накълцан магданоз и украсете с резени сварени яйца.
Ето още една класика за фрикасе, която непременно трябва да опитате.
Коментари