ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свински гърди с прясно зеле

Свински гърди с прясно зеле

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k7459581k
Свински гърди с прясно зеле
Снимка: Севда Андреева
07/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4
"Един по-лек, по-ароматен и много по-вкусен вариант на класическото свинско със зеле, но не с кисело, а с прясно"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • зеле - 1 малка глава
  • олио - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на парчета и го запържваме от всички страни в част от мазнината. Прехвърляме месото в гювеч.

Почистваме лука и морковите и ги нарязваме на парчета.

Задушаваме ги в остатъка от мазнината и добавяме половината от нарязаното на тънко и посолено зеле, разбъркваме и готвим 3-4 минути.

Прехвърляме в гювеча и запържваме за кратко и другата част от зелето. Посоляваме, поръсваме с червен пипер и съединяваме всички продукти, като ги разбъркваме с 1 ч.ч. вода.

Слагаме да се пече в студена фурна на 180-200 градуса, докато остане на мазнина.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: